Blog
Tuintips September

Tuintips September

Tuintips

September, de nazomer is begonnen. Dat betekend nog wel warme dagen, maar ook dat het al koeler wordt. Met wat geluk is het nog heerlijk vertoeven buiten in de tuin. September is ook een goede maand om alvast voorbereidingen te treffen. Niet alleen voor de komende herfst en winter, maar ook voor het voorjaar.

Beplanting : Nieuwe vaste planten kunnen alvast geplant worden. De grond is nu nog lekker warm en vochtig. De hagen kunnen nog gesnoeid worden, en uitgebloeide eenjarige bloeiers kun je nog prima vervangen voor najaarsbloeiers.

Bestrating : Voor deze maand geen specifieke tips voor de bestrating, maar door het vele mooie weer lang op het terras gezeten en tot de conclusie gekomen dat de tegels aan vervanging toe zijn? Neem een kijkje in onze showtuin voor inspiratie voor nieuwe verharding.

Gazon : Het gras groeit niet meer zo hard als in de afgelopen maanden. Maai het daarom weer minder. Kleine kale plekken kunnen gemakkelijk hersteld worden door wat graszaad te strooien. Bemest het gazon niet meer met kunstmest.

Vijver : Hoewel de buitentemperaturen vooral ‘s nachts behoorlijk kunnen dalen, zal het vijverwater nog redelijk op temperatuur blijven. Blijf de vissen voeren om de conditie op peil te houden of om deze eventueel nog te verbeteren.

Overig : Een boom aanschaffen? De maand september is een goede maand om bomen te bekijken op ons tuincentrum, want nu is het blad nog goed te zien.

Nu is het moment om na te denken over je tuin. Ben je er nog tevreden over? Misschien wil je heel iets anders. Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u opnemen voor bijvoorbeeld een vrijblijvende offerte voor het onderhoud of renovatie van uw tuin? Neem dan vandaag nog contact op met Jansen Hoveniers om een afspraak te maken.

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u opnemen voor bijvoorbeeld een vrijblijvende offerte voor het onderhoud of renovatie van uw tuin? Neem dan vandaag nog contact op met Jansen Hoveniers om een afspraak te maken.

Met vriendelijke groet,

Robert Jan Jansen
Jansen Hoveniers

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Written by Jansen Hoveniers