Blog
Renovatie achtertuin, Wormerveer

Renovatie achtertuin, Wormerveer

Achtertuin

Deze compacte achtertuin was dermate verouderd dat de bewoners graag de gehele tuin wilde aanpakken. In het ontwerp hebben wij voornamelijk rekening mee gehouden om de tuin een stuk ruimtelijker te maken, maar om toch een passende stijl te vinden bij de woning.

Om rust te creëren  hebben wij de twee terrassen voorzien van zwarte leisteen tegels van Jardeno, de nature slate brasil. Deze tegels geven een natuurlijke uitstraling, en combineren mooi met de gebruikte waalformaten die voor het pad zijn aangebracht.

In de zichtlijn vanuit de woning hebben wij twee verhoogde plantenbakken van hardhouten vlonder planken gemaakt, die de bewoners willen gaan gebruiken om eigen groenten en fruit te gaan kweken. Voordeel van de verhoogde bakken is dat het een stuk onderhoudsvriendelijker is, en de toekomstige planten nog beter presenteert. Het eindresultaat is een ruimtelijke tuin met relatief weinig onderhoud, die toch landelijk oogt.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Written by Jansen Hoveniers