Blog
Renovatie voortuin, Assendelft

Renovatie voortuin, Assendelft

Projecten

De bewoners hadden een relatief grote voortuin gelegen in een hoek van een doorgaande weg. De bewoners wilde graag een andere indeling van de tuin die de donkere hoek moest camoufleren maar ze wilde geen ruimte verliezen voor de oprit.

In het ontwerp hebben wij voorgesteld om een combinatie te maken tussen tegels en klinkers om de oprit speelser te maken doordat de oudhollandse tegels verspringend zijn aangebracht. De tegels zijn symmetrisch aangebracht met evenredige hoeveelheid klinkers als tussenruimte.

In de donkere hoek hebben wij een grote verhoogde bak gemaakt van  Tambourisés blocks van Gardenlux, deze muurelementen hebben een licht verouderd rand en dit geeft ze een rustiek uiterlijk. In de verhoogde bak hebben wij een mooie boom geplaatst, voorzien van pachysandra’s bodembedekkers, die straks het grondoppervlak compleet groen maakt. Rondom deze bak hebben wij een pad aangebracht van dezelfde klinkers, met daarom een border gemaakt uit blokjesbanden, om het geheel nog meer te breken.

Door de gedane werkzaamheden heeft de tevreden klant een prachtige oprit gekregen die een robuuste uitstraling heeft gekregen, en die een betere indeling heeft gegeven aan de saaie hoek tegen de muur.

Tags:, , , , , , , , , , , , , ,
Written by Jansen Hoveniers