Blog
Renovatie achtertuin, Wormer

Renovatie achtertuin, Wormer

Achtertuin

In deze compacte achtertuin wilde de bewoners meer ruimte creëren om te kunnen zitten en te genieten van de tuin. Gezien de ligging van de tuin aan het water hebben wij er voor gekozen om de benodigde materialen via het water of over het water af en aan te voeren, dit om de woning van de klant zoveel mogelijk te ontzien.

Om de ruimte beter te kunnen benutten hebben wij eerst een nieuwe beschoeiing aangebracht om de tuin op één niveau te krijgen. De beschoeiing is gemaakt van hardhouten vlonderplanken om één geheel te creëren met het zwevende loop gedeelte voor de boot. Ook de trap is in de beschoeiing verwerkt.

Nadat de beschoeiing en vlonder gereed waren hebben wij met behulp van een telekraan een aantal big bags met zand opgebracht, en de gekozen verhardingsmaterialen in de tuin gezet. Voor de verharding was er gekozen voor de Geoardesia Milano tegels van MBI. Deze hebben wij in twee formaten aangebracht, een 60×60 tegel voor het zitgedeelte en een 30×60 tegel voor het pad naar de trap, in verticale richting om iets meer diepte en onderscheid te creëren in de verharding. Tevens hebben wij meerdere lampen aangebracht in de tegels tegen de beschoeiing om een rand aan te geven als het donker is. Ook hebben wij meerdere stroompunten aangebracht.

Aan beide kanten hebben wij de tuinafscheiding vervangen voor schutting op maat, met aan beide zijde dezelfde hellingshoek. Beide afscheidingen zijn voorzien van hardhouten schuttingsplanken, om een mooi geheel te vormen met de aangebrachte vlonderplanken. Door de gedane wijzigingen hebben wij aan de wensen van de tevreden bewoners kunnen voldoen, door de tuin aanzienlijk groter en vriendelijker te maken.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Written by Jansen Hoveniers