Renovatie oprit & achtertuin, Zaandam

De bewoners wilde graag de oprit een stuk ruimtelijker maken en de verouderde achtertuin compleet vernieuwen. De wens was een ruimtelijke tuin waar minder onderhoud nodig was en een goede plek om te kunnen zitten.

In het ontwerp hadden we voorgesteld om het middengedeelte te voorzien van diagonale borders om de beplanting van beide terrassen goed zichtbaar te maken. Naast de tegels voor de terrassen hebben wij een betonklinker voorgesteld om de overgang van de oprit naar de achtertuin milder te maken. Nadat het ontwerp met bijbehorende offerte goed was gekeurd zijn wij begonnen met de werkzaamheden.

Wij hebben de complete tuin leeg geruimd en het benodigde zand opgebracht. Vervolgens zijn de beide terrassen gecreëerd, deze zijn voorzien van keramische tegels van Gardenlux, de Ceramento. Deze tegels zijn krasvast en kleurecht, maar hebben toch de uitstraling van een natuursteen tegel. De tegels zijn vervolgens gevoegd met behulp van voegzand, waardoor de voegen strak afgewerkt zijn.

Vervolgens zijn de antraciet muurelementen aangebracht en de tussenruimte bedekt met Ardenner Split Grijs 8-16mm voor een natuurlijke uitstraling, en de verhoogde borders voorzien van grond en diverse nieuwe beplanting.

Toen zijn we begonnen met het vernieuwen van de verharding op de oprit. Deze bestonden uit diverse soorten tegels, en deze hebben wij vervangen voor een betonklinker van MBI, de Geocolor+ excellent rood/bruin. Deze klinker is opgebouwd uit een onderlaag en een slijtlaag (bovenlaag) en daarom uitermate geschikt voor de oprit. Tevens hebben wij 3 hardhouten rechtschermen geplaatst voorzien van betonpalen antraciet.

Als laatste hebben wij de oprit en achtertuin verbonden met de zwarte betonklinkers, en was het opmaat gemaakte buitenverblijf afgerond. Deze tuin heeft uiteindelijk een luxe uitstraling gekregen met een prachtige zitplek aan de achterzijde van de tuin, en relatief weinig onderhoud. Het resultaat is zeer tevreden bewoners die jarenlang kunnen gaan genieten van hun nieuwe tuin.