Blog
Renovatie achtertuin, zaandam

Renovatie achtertuin, zaandam

Achtertuin

De bewoners waren hun oude tuin zat, deze tuin was dusdanig verouderd dat ze er niks meer mee konden. De bewoners wilde graag een andere indeling aan de tuin geven en de mogelijkheid om beter in de tuin te kunnen zitten. Tevens wilde de bewoners graag een schuur hebben om meer spullen kwijt te kunnen.

Na het ruimen van de tuin waren wij begonnen met het opbouwen van de tuin. Door het hoogte verschil met de steeg hebben wij een degelijke kantopsluiting gemaakt van hardhouten planken om het hoogte verschil op te vangen. Voor de verharding was er gekozen voor leisteen natuursteen tegels, gecombineerd met gebakken waalformaat klinkers. In het midden van de tuin is de border aangebracht om de tuin een vriendelijker uitstraling te geven, en de overgang naar de schuur aan de achterzijde iets milder te maken.

Maar het meest prominente onderdeel van de tuin is de vlonder geworden met een maatwerk schuur. De bewoners wilde graag een schuur met twee luifels, maar gezien de beperkte ruimte in de breedte moesten wij deze op maat maken. Het buitenverblijf is aan de achterzijde tevens de tuinafscheiding, aan de zijkant hebben wij deze deels gemaakt van hardhouten rechtschermen voorzien van een poort met ijzeren frame.

Door de gedane werkzaamheden hebben de bewoners de gewenste tuin gekregen met een prachtige schuur voorzien van heerlijke zitplekken.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Written by Jansen Hoveniers