Aanleg achtertuin, Assendelft

Deze tuin moest een moderne uitstraling krijgen en vooral erg onderhoudsvriendelijk zijn. Omdat de tuin in een punt eindigde, is er gekozen voor meerdere terrassen en het combineren van diverse soorten materialen om de tuin niet te monotoon te maken.

Als basis voor de verharding is er gekozen voor een Spotted Blue tegel van 60×60 cm, gezoet en voorzien van een facet rand. Naast de tegels zijn er Travertin Apricot Gold waaltjes aangebracht, die door hun gele kleur een sterk contrast geven met de antraciet tegels, en het pad in de tuin mooi laat accentueren ten opzichte van de terrassen. Voor de verhoogde borders is het zelfde materiaal gebruikt als de terrastegels (Spotted Blue), wat een de tuin een nog sjiekere uitstraling geeft.

In het midden van de tuin is er basalt split opgebracht in combinatie met drie grote plantenbakken die wat kleur brengen in de tuin. Daarnaast hebben wij de borders inplant (niet op de foto’s zichtbaar) met diverse soorten beplanting die de tuin de benodigde hoeveelheid groen geeft.

Het eindresultaat is zeer tevreden klant met een prachtige moderne tuin.