Aanleg voor- en achtertuin, Wormer

De opdrachtgever had een prachtig huis laten bouwen en wilde graag een strakke tuin met een landelijke uitstraling. Eerst is het puin uit de tuin verwijderd en de ondergrond gevlakt, en aangevuld met zand en grond.

De contouren van de tuin zijn uitgezet en de benodigde materialen op de verschillende plekken in de tuin gebracht met behulp van een mini shovel en kraan. Vervolgens is de tuinafscheiding aangebracht die tevens dient als kantopsluiting voor de verharding en gazon.

Vervolgens is er begonnen met het aanbrengen van de verharding, waar er gekozen is voor een 60x60cm leisteen tegel van Jardeno in combinatie met een gebakken waalformaat. De tegels zijn als blokken van 120×120 aangebracht om het oppervlakte te breken, en het pad naar de achterzijde is van dezelfde gebakken waalformaat als tussen de tegels om het een geheel van de verharding te maken.

Er zijn nieuwe graszoden aangebracht en de tuinafscheiding is gemaakt van gegalvaniseerde gaasschermen om hedera in te laten groeien.

De voortuin is voorzien van oudhollandse tegels 100x100cm antraciet in combinatie met de gebakken waalformaat die ook in de achtertuin gebruikt is.

Geef een reactie