Aanbrengen vijver, Starnmeer

De opdrachtgever wilde graag een natuurlijke siervijver van beton voor diverse watervogels. Eerst zijn de contouren uitgezet en uitgegraven met behulp van een minikraan. Vervolgens is er plastic aangebracht met gegalvaniseerde gaasmatten voor de bewapening voor het beton.

De gegalvaniseerde gaasmatten zijn met elkaar verbonden, verzwaard en gevormd naar de natuurlijke vorm van de siervijver. Vervolgens is het beton aangebracht en nadat deze uitgehard was afgewerkt met schelpen en keien.

Ook wilde de opdrachtgever met de keien een waterval maken. Eerst is er een frame gemaakt van hardhout en het waterornament aangebracht. Vervolgens is er grond om het frame aangebracht als basis voor de keien. Daarna zijn er twee drainageslangen aangebracht als zijkant en doorvoer voor de waterslangen van de pomp. Vervolgens is het vijverfolie en de natuursteen tegels aangebracht, en de waterval getest op lekkage. Daarna zijn de keien aanbracht en voorzien van diverse beplanting.

Het uiteindelijke resultaat is een prachtige unieke vijver voorzien van diverse filtersystemen en de vijver is onderhouds-vriendelijk door de betonen ondergrond.