Renovatie Achtertuin, Zaandam

De opdrachtgever wilde de achtertuin grondig renoveren, en was hier zelf al aan begonnen, maar wilde graag dat wij de klus zouden afronden. Het lastig was dat de tuin geen directe toegang had, waardoor we genoodzaakt waren om een torenkraan te gebruiken om de benodigde materialen in de tuin te krijgen.

Het zand hebben wij in big bags aangeleverd en via de torenkraan boven de tuin geleegd, waardoor wij zeer snel de tuin bedekt hadden met zand. Tevens konden we hierdoor snel de oude materialen afvoeren zonder overlast in de woning te veroorzaken.

Als verharding was er gekozen voor een zwarte leisteen tegel, en voor de vlonder aan de achterzijde van de tuin is gekozen om de oude vlonderplanken te gebruiken als keerwand uit budgettaire overwegingen. Omdat de tuin rolstoel vriendelijk moest zijn hebben wij de overgang van de verharding naar de vlonder schuin aflopend gemaakt waardoor de lager gelegen vlonder voor iedereen toegankelijk is geworden.

Op de erfafscheiding hebben wij gegalvaniseerde gaasschermen aangebracht als basis voor de hedera klimplanten, om toch wat groen in de tuin terug te laten komen en de klimop (Hedera hibernica) zorgt in deze tuin voor een rustige en wintergroene achtergrond.