Renovatie tuin, Krommenie

De opdrachtgever wilde graag de complete tuin grondig vernieuwen, aangezien de tuin aardig verouderd was. De wens was om rondom het huis nieuwe tegels te leggen, in combinatie met een nieuw gazon voor de kinderen. Als eerste is het oude gazon bespoten met bestrijdingsmiddel en een grote hoeveelheid beplanting verwijderd, inclusief een zeer grote boom stronk. Vervolgens hebben wij de vijver leeg gehaald en gedempt met zand, en de oude bielzen en tegels verwijderd. Vervolgens hebben wij het oude gazon door gefreesd, en zijn wij begonnen met het aanbrengen van de verharding.

Voor de tegels is er gekozen voor de oudhollandse tegel antraciet 60×60, in combinatie met een gebakken waalformaat voor de contrastwerking. Het gekozen patroon is gebruikt voor het terras aan de achterkant, maar ook voor de oprit aan de voorzijde van de tuin, waardoor het een rustieke uitstraling geeft aan de volledige tuin.

Voor het nieuwe gazon hebben wij een grote hoeveelheid grond opgebracht en de graszoden aangebracht, waardoor de complete tuin weer een frisse uitstraling gekregen. Tevens hebben wij voor de kinderen de trampoline ingegraven, en het speelhuisje verplaatst waardoor deze tuin uitermate geschikt is voor de kinderen om te spelen.