Grind & Split

[vertical_separator]

Grind en split zijn door hun natuurlijke uitstraling, onderhoudsvriendelijke karakter en relatief lage aanschafprijs populair in de tuin. Er zijn enorm veel soorten grind en split (halfverhardingen) in vele kleuren en gradaties. Wij hebben een groot aantal soorten op voorraad in big-bags en in zakgoed van 20kg. Groot assortiment halfverhardingen zichtbaar in onze showtuin.

Naast het feit dat grind- en of split erg goedkoop in aanschaf en aanleg is, heeft het nog meerdere voordelen. Verzakkingen of beschadigingen zijn makkelijk te repareren door nieuw materiaal aan te brengen, een goede waterdoorlatendheid en u hoort uw bezoekers aankomen. Mede door de natuurlijke tinten laat grind en split zich goed combineren met andere verhardingsmaterialen. Met de juiste ondergrond en dikte ook geschikt voor licht autoverkeer.

Er zijn verschillende soorten halfverhardingen, Siergrind wordt gewonnen in rivieren en heeft door het slijten in het water een veelal ronde vorm. Siergrind is in verschillende maten en kleuren beschikbaar. Siersplit wordt gewonnen in zogenaamde groeves, eigenlijk is het “gespleten” breuksteen vandaar de naam split. Door de hoekige vorm van het materiaal zal het minder bewegen t.o.v. elkaar. Het geeft dus een stabielere laag dan met grind.

Vanaf ons voorraadterrein in Markenbinnen is een aantal soorten halfverhardingen direct te leveren. Materialen die niet voorradig zijn, zijn meestal binnen een week leverbaar. Alle halfverhardingen worden door middel van ons eigen wagenpark met chauffeurs volgens afspraak bij u afgeleverd, waarbij snelle leveringen mogelijk zijn.

Bekijk ons assortiment grind en split soorten in diverse hoeveelheden op www.jansentuinmaterialen.nl. Hierop kunnen ook de gewenste materialen besteld worden.

[vertical_separator]