Renovatie voor- en achtertuin, Wormer

Bij deze statige dorpswoning in Wormer wilde de bewoners de huidige tuin compleet vernieuwen. De tuin moest een stuk onderhoudsvriendelijker worden en een ruimtelijker gevoel brengen.

Wij hebben de complete voor- en achtertuin leeg geruimd en begonnen met het opbrengen van het benodigde grond en zand. Vervolgens hebben wij de verharding aangebracht, de keuze was voor een oudhollandse tegel van Schellevis  in verschillende maatvoeringen. Om de zitgedeeltes te verduidelijken zijn deze voorzien van 100x100cm tegels in de kleur antraciet. Voor de looppaden hebben wij dezelfde tegel aangebracht, maar dan in de maatvoering 50x50cm. Dit geeft een lichte contrastering in de tuin die het geheel minder saai maken.

Grote gedeeltes van de voor- en achtertuin zijn voorzien van ardenner split grijs 8-16mm vanwege het onderhoudsvriendelijke karakter en om de tuin een natuurlijker uitstraling te geven. In het midden van de tuin hebben wij nieuwe graszoden aangebracht om de tuin kleur te geven.

In de voortuin hebben wij 2 kleine bomen ingeplant in combinatie met groene bodembedekkers. In de achtertuin hebben wij naast de huidige tuinafscheidingen nieuwe beplanting aangebracht in de verhoogde borders.

Door de gedane werkzaamheden hebben de bewoners de tuin gekregen die zij ambieerde en kan de tuin er de komende jaren tegen aan.