Renovatie achtertuin, Zaandam

De bewoners van deze woning hebben een prachtig uitzicht over de achtertuin, maar ze konden maar weinig ruimte benutten in de tuin. De wens was om de tuin veel ruimtelijker te maken, en de opzichtige muur van de naast gelegen woning creatief te bedekken.

Nadat de volledige tuin was leeg geruimd, hebben wij aan de waterzijde een hardhouten keerwand aangebracht en het grondniveau van de tuin gelijk getrokken. Voor de verharding was er gekozen voor een graniet tegel van Jardeno, in het formaat 60x60cm. Deze natuursteen tegel geeft een rustieke uitstraling aan de tuin en laat zich goed combineren met de hardhouten vlonder. Tevens hebben wij de tegels gevoegd met een flexibele voegzand, waardoor er geen onkruid kan groeien tussen de tegels.

Voor contrastering met de natuursteen tegels hebben wij een vlonder aangebracht die gespiegeld is tegen de muur om de aanwezig buitenmuur te camoufleren. Daarnaast hebben wij een stuk Jardeno Kunstgras tegen een tuinafscheiding aangebracht om nog meer kleur in de tuin te brengen, en de achterzijde van de tuinafscheiding creatief te bedekken.

Door alle verrichte werkzaamheden hebben wij voor de bewoners een mooie ruimtelijke tuin gecreëerd die aan alle gestelde wensen voldoet. Ook vanuit de woning hebben wij het uitzicht nog fraaier gemaakt, en voor de bewoners veel meer ruimte gecreëerd.