Renovatie achtertuin, Volendam

Na diverse gesprekken in onze showtuin en ter plaatse hebben wij na een paar tuin ontwerpen de opdracht gekregen om deze tuin in Volendam te vernieuwen.

De bewoners wilde de oude betonklinkers vernieuwen voor onderhouds-vriendelijke tegels. Gekozen zijn voor keramische tegels van Jardeno, de Basalto. Deze heeft de uitstraling van een natuursteen basalt tegel, maar de voordelen van een keramische tegels, krasvast en kleurecht. Tevens hebben wij de tegels gevoegd met een Polymeer zand (GatorXP Antraciet) om onkruid tussen de tegels te voorkomen.

Voor het terras aan de woningzijde hebben we een hardhouten vlonder gemaakt om een contrast te maken met de keramische tegels. Om deze extra te laten opvallen is deze lichtelijk verhoogd. De plantenbak is verhoogd bestaande uit stapelelementen van Gardenlux, de Rockline Walling Antraciet.

De gemetselde muren aan de zijkant hebben wij voorzien van lariks/douglas planken in zweeds rabat om de tuin een nog vriendelijkere uitstraling te geven. Tevens hebben wij verlichting aangebracht om planken naar beneden te verlichten, waardoor de tuin vanuit de woning nog meer diepte krijgt. De aanwezige tuinkast hebben afgedekt met een kant en klaar hedera haag van Mobilane.

Het eindresultaat mag er wezen en de bewoners hebben hun gewenste tuin gekregen met meer uitstraling en minder onderhoud.