Renovatie achtertuin, Zaandam

Deze bewoners wilde graag hun achtertuin vernieuwen, maar waren ongerust over de mogelijkheden i.v.m. de lastige toegankelijkheid van de tuin. Wij konden ze geruststellen dat dit geen probleem was en wij de tuin konden vernieuwen, zonder veel overlast. De gehele tuin bestond uit houten vlonderplanken en de bewoners wilde dit veranderen.

In ons ontwerp hadden we voorgesteld de bovenzijde te voorzien van keramische tegels, het ondergedeelte van nieuwe vlonderplanken, maar dan voorzien van een mooie vaste bank met beplanting aan de buitenkanten van de tuin.

Met het gebruik van de torenkraan en onze vrachtwagen konden wij snel de tuin leegruimen en voorzien van de benodigde tuinmaterialen. Het bovengedeelte is voorzien van keramische tegels van Gardenlux, de Ceramento Bellazo Nero, een prachtige donkere tegel die krasvast en kleurecht is. De muur die bij de woning hoorde hebben wij voorzien van een stuclaag en bedekt met natuursteen strips, die een mooi contrast bieden met de vlonder planken.

Het lagere gedeelte hebben wij voorzien van een nieuwe vlonder bestaande uit hardhouten planken en een vaste bank met ruimte voor opslag. Ook de plantenbakken en trap hebben wij voorzien van vlonderplanken. Tenslotte hebben wij de tuin nog uitgerust met nieuwe tuinverlichting.

Door de tuinrenovatie hebben de bewoners weer een frisse tuin met meer mogelijkheden en minder onderhoud, en kunnen zij nog meer genieten van hun mooie uitzicht vanuit de woning over het water. Tevens hebben zij tijdens de werkzaamheden minimaal overlast gehad.