Renovatie tuin, Krommenie

De bewoners woonde nog niet zo lang in de woning en wilde graag de gedateerde tuin aanpakken en voorzien van een sfeervolle uitstraling met speelruimte voor de kinderen. Na links en rechts wat aanpassingen in het ontwerp zijn we begonnen met het realiseren van hun droomtuin. Gezien de ligging van de tuin op de hoek van een drukke weg was het belangrijk om eenheid in de tuin te creëren.

In ons tuinontwerp was gekozen voor een combinatie van gebakken klinkers en betontegels. Door het combineren van deze materialen door de gehele tuin met de toevoeging van kunstgras, split en beplanting konden wij aan de wensen voldoen.

Na de complete tuin leeg geruimd te hebben konden wij beginnen met de opbouw van de tuin. Gezien het een hoektuin was konden wij makkelijk met onze machines de tuin bewerken en voorzien van de benodigde materialen.

Voor de verhardingen was primair gekozen voor een gebakken klinker in de kleurstelling rood/paars in combinatie met de Smartton Mount Everest van RedSun. Voor de terrassen is gebruik gemaakt van een 60x60cm betontegel, voor de oprit en looppad naar de voordeur een 30x60cm tegel in de lengte gelegd om een looppad te accentueren.

De speelruimte was voorzien van een kunstgras van Jardeno, de Briza. Dit geeft de tuin een frisse kleur en een goede mogelijk voor de kinderen om buiten  te kunnen spelen. Rondom de speelruimte was een tuinafscheiding van hedera schermen aangebracht met een hardhouten poort voor de privacy en de geruststelling dat de kinderen niet de straat op konden lopen.

De voortuin is vervolgens voorzien van diverse soorten beplanting in grotere hoeveelheden bij elkaar om sfeer in de tuin te brengen. Wij hebben de bewoners een prachtige sfeervolle tuin gegeven met genoeg mogelijkheden voor de kinderen en relatief weinig onderhoud.