Renovatie achtertuin, Krommenie

De verwaarloosde tuin moest grondig opgeknapt worden, dat was de duidelijke wens van de opdrachtgever. Eerst zijn alle materialen uit de tuin gehaald en is er een grote hoeveelheid zand opgebracht om de gewenste hoogte te bereiken. Aan beide kanten op de schutting zijn er grondplanken aangebracht voor het opsluiten van het zand, en zijn de eerste tegels neergelegd.

Voor de verharding is er gekozen voor een zwarte leisteen tegel van Jardeno, de Nature Slate Brasil, die een natuurlijke uitstraling aan de tuin geeft. Vervolgens zijn er oude tegels aangebracht als fundatie voor de lineablocken, die als een trap tussen de border en vijver neergelegd worden, waardoor het een prachtig geheel vormt.

Nadat lineablocken voor  de vijver en border verlijmd waren, is het rubberfolie aangebracht voor de vijver. Het gebruik maken van rubberfolie voor de vijver is  een uitermate duurzame oplossing, met een verwachte levensduur van 40 jaar. Toen de vijver gevuld was met water zijn de spotted blue vijverranden aangebracht, doormiddel van verlijming op de lineablocken.

Als laatste zijn de restant van de tegels aangebracht, en de borders gevuld met grond.

Deze tuin is onderhoudsarm en heeft een prachtige statige uitstraling door de hoogte werking, en de prominente vijver en border midden in de tuin.