Renovatie achtertuin, Wormer

De huidige tuin was nogal verouderd en de opdrachtgever wilde de tuin ruimtelijker maken. De vijver die midden in de tuin lag is verwijderd, inclusief de beplanting rondom de vijver. Aan de achterkant is de poort verwijderd, en zijn de coniferen gerooid.

Voor de verharding is er gekozen voor een natuursteen, de Tibet Nature Grey 60x60x3cm van Jardeno. Deze tegel geeft een rustieke uitstraling, en voor het contrast is deze tegel gecombineerd met een zwarte gebakken waalformaat. Aan de zijkant zijn er verhoogde borders gemaakt van blokjesbanden, hierdoor blijven de tegels schoon, en komt de beplanting er nog beter uit. Aan de achterzijde is er nieuwe schutting aangebracht van Hilhout, voorzien van een poort met stalen frame.

Door het gebruik van een poort met een stalen frame is het gemakkelijk om de poort te voorzien van degelijk sluitwerk. De bovenkant van de tuinafscheiding is voorzien van een hardhouten ligger, waardoor het geheel nog steviger staat. Ook is er een kleiner scherm aangebracht om de containers te camoufleren.