Aanleg tuin, Zwaag

Bij deze prachtige nieuwe woning wilde de opdrachtgever een landelijke tuin met moderne lijnen. Naar aanleiding van het ontwerp zijn de contouren van de tuin uitgezet, en de grondwerkzaamheden uitgevoerd.

Voor de voortuin is er gekozen voor statige uitstraling met veel strakke lijnen. De sierbestrating bestaat uit gebakken waalformaat antraciet met schellevis tegels antraciet 80x80cm. De vakken aan de voorkant zijn bedekt met arctic grey split (icy blue) en voorzien van een buxushaag voor het contrast.

In het midden van de vakken zijn twee bomen geplaatst. Voor de achtertuin is er gekozen voor een andere kleurcontrast, en bestaat de verharding uit rode gebakken waalformaat stenen gecombineerd met zwarte leisteen tegels. Het pad naar de vlonder is gemaakt van dezelfde stenen, en precies uitgelijnd op het midden van het huis waar zich een raam bevindt, waardoor er vanuit huis een prachtige diepte effect ontstaat in de tuin.

De vlonder is aangebracht op het schuine talud en voorzien van hekwerk van hilhout om te voorkomen dat de kinderen ongezien bij het water kunnen komen. De rest van de tuin is voorzien van graszoden en boomschors als speelruimte voor de kinderen.

Door de tuin heeft het huis een mooie uitstraling gekregen, met genoeg ruimte om kunnen genieten met voldoende speelruimte voor de kinderen.