Renovatie tuin, Zuidschermer

Enkele jaren geleden hadden wij voor de opdrachtgever bij het oplevering van het huis al een gedeelte van de tuin betegeld. Nu wilde de opdrachtgever de rest van de tuin aangelegd hebben, inclusief tuinafscheidingen aan beide kanten van de tuin.

Met behulp van onze vrachtwagen met kraan hebben wij het overtollige grond uit de tuin gehaald en het zand opgebracht voor de verharding. Voor de tegels is er gekozen voor de MBI Geoantica Riviera 60x60x6cm, die bij de eerste werkzaamheden ook gebruikt is.

Voor de tuinafscheiding aan de straatzijde is er gekozen voor een gaasscherm van 100cm hoog in de voortuin, naar 200cm hoog in de achtertuin. Naast de gaasschermen zijn er Decumaria barbara  klimplanten ingeplant. De Decumaria barbara is een half-wintergroene klimplant met witte geurende bloemen wat voor een prachtige afscheiding zorgt. Aan de andere kant zijn er bangkirai rechtschermen aangebracht in combinatie met gaasschermen. Deze gaasschermen zijn voorzien van, een winterharde klimplant met rode bloemen.

De tuin heeft een ruimtelijke uitstraling, met straks prachtige kleuren aan de zijkanten.