Renovatie achtertuin, Hoorn

De tuin moest onderhoudsarm zijn, en toch redelijk strak. De tuin was redelijk vervallen en de opdrachtgever wilde graag alles aanpakken waardoor er budgettaire keuzes gemaakt moesten worden. De gekozen oplossing was om de niet veel gebruikte ruimtes te bedekken met ardenner split grijs, en achterin de tuin een terras te maken van spotted blue tegels waar de meeste zon komt. Voor het contrast zijn er een paar siergrassen ingeplant die straks een stuk groter worden.

Rondom de tuin hebben wij de verouderde schutting verwijderd en vervangen voor grenen rechtschermen voorzien van hardhouten palen en grondplanken. In lijn met het zwarte gebakken waalformaat pad is de poort geplaatst, wat een mooi strak effect geeft. De beplanting rondom het terras is vervallen, en is ook voorzien van Ardenner split grijs voor nog minder onderhoud.

De opdrachtgever is erg blij met het geleverde resultaat en de privacy door nieuwe tuinafscheiding.