Aanbrengen kant & klaar hedera haag, De Rijp

De tuinafscheiding moest een groene uitstraling krijgen, en meer privacy geven aan de opdrachtgever, maar deze wilde niet jaren tot dit het geval was bij een gewone haag.

Daarom is er gekozen voor een kant & klaar haag van Klimop (Hedera helix), die bestaan uit een metalen raster (120x180cm)(LxH) dat geheel begroeid is met vooraf gekweekte hedera planten. De hedera planten staan in potgrond in een biologisch afbreekbare bak die onderaan het raster is gemonteerd.

Er zijn vele redenenen om voor de hedera te kiezen. Het is een zeer makkelijke, wintergroene plant die vrijwel geen eisen aan de grondsoort stelt. En ze kan zowel in de volle zon, half schaduw als volledige schaduw geplant worden.

Met uitzondering van vorstperioden zijn de hedera kant & klaar hagen het hele jaar door te plaatsen.

De opdrachtgever had binnen een paar uur een prachtige groene erfafscheiding.