Renovatie voor- en achtertuin, Westzaan

De oude tegels moesten vervangen worden en de tuin moest een stuk toegankelijker worden. In de voortuin werd alle beplanting verwijderd, de grond afgegraven en vervangen door zand als ondergrond voor de tegels.

Als verharding is er gekozen voor de Ageton Kilimanjaro 60x60x6cm tegel van RedSun, een beige-bruin-zwart gekleurde tegel die een licht verouderd oppervlak heeft en geïmpregneerd is, wat wil zeggen dat deze stenen minder snel vuil opnemen en algen zullen zich ook minder snel aan de tegels hechten.

De Ageton Kilimanjaro tegels zijn ook gebruikt voor de achtertuin en ook daar hebben we de tuin een stuk verhoogd en toegankelijker gemaakt.

De zijkant van de tuin is voorzien van boomschors snippers. We hebben aan de steeg kant gaasschermen aangebracht die voorzien zijn van hedera planten, die gezamenlijk een mooie groene afscheiding genereert die toch robuust is.