Renovatie achtertuin, Koog aan de Zaan

De tuin moest symmetrisch worden en de opdrachtgever wilde graag een vijver als eyecatcher in de tuin. Aangezien de vijver in het midden van de tuin moest komen hebben we twee terrassen gemaakt, één bij de woning en één bij de achterkant van de tuin.

Beide terrassen zijn gemaakt van zwarte leisteen tegels omringd door rode gebakken waalformaat stenen. Door vier tegels aan elkaar te leggen ontstaat er een mooi patroon waardoor de terrassen er nog beter uitkomen. Beide terrassen zijn verbonden door de zelfde zwarte leisteen tegels, alleen dan speciaal op maat gezaagd. De zijkanten zijn voorzien van verhoogde borders om de planten er beter uit te laten komen en de verharding schoner te houden.

Aangezien de vijver niet diep hoefde te worden is de vijver uit één grote houten bak gemaakt die gelijk voorzien was van vijverfolie, en een basis om de leisteen staptegels aan te brengen. Wij hebben de vijverbak met behulp van onze minikraan geplaatst en voorzien van keien.

Naast de vijver hebben wij arctic split 8-16mm aangebracht, wat voor een nog grotere contrastwerking zorgt, en de vijver er nog meer laat uitkomen. Door de gedane wijzigingen heeft deze relatief kleine tuin een unieke uitstraling gekregen.