Renovatie achtertuin, Wormer

De vraag was of wij deze langwerpige tuin volledige konden renoveren, en geheel konden vernieuwen. Nadat de wensen waren opgenomen in het tuinontwerp, en deze akkoord bevonden was, werd er begonnen met het verwijderen van de diverse beplanting en bomen met behulp van onze minikraan.

Vervolgens hebben wij de betonklinkers opgenomen en afgevoerd, en is er begonnen met het zand opbrengen voor de nieuwe tegels. Tegelijker tijd hebben wij het gazon doorgefreesd en nieuwe tuingrond opgebracht voor het gazon.

Voor de verharding was er gekozen voor een oudhollandse antraciet tegel van Schellevis, in het formaat 60x60cm gecombineerd met een zwart gebakken waalformaat klinker. Door deze combinatie van materialen te gebruiken krijgt de tuin een strakke uitstraling, met landelijke tinten. Bij de woning hebben wij langs de huidige schutting een verhoogde border gemaakt van zwarte blokjesbanden. Door de verhoogde border blijft de verharding schoner, en komt de beplanting beter tot zijn recht.

Aan de waterzijde hebben wij een hardhouten vlonder aangebracht over de gehele breedte van de tuin, om van het prachtige uitzicht te genieten over het polderlandschap. Op de erfafscheiding hebben wij gegalvaniseerde gaasschermen geplaatst en voorzien van hardhouten palen en afdeklaten, en is er een schuin gedeelte gemaakt om de gaasschermen te laten aansluiten op de huidige erfafscheiding.

Voor het gazon hebben wij nieuwe graszoden aangebracht en oudhollandse tegels gelegd als staptegels naar de vlonder aan de achterzijde. Tevens hebben wij in de borders diverse beplanting aangebracht, en de gaaschermen voorzien van hedera helix klimplanten om een groene uitstraling aan de tuin te geven.

Als laatste hebben wij midden in de tuin een prieel van Woodvision geplaatst om een prachtige zitplek te creëren waar er genoten kan worden van de gehele tuin en om te kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Om de Kliko’s uit het zicht te hebben, is er een container kast van Woodvision aangebracht, waardoor er geen storende elementen in de tuin staan.

Door de tuin volledig aan te pakken heeft de opdrachtgever een prachtige tuin gekregen waar het de grote van de tuin nog beter geaccentueerd wordt, en er nog meer zitplekken zijn gecreëerd om te kunnen genieten van de tuin en het landschap.