Aanleg tuin, Westzaan

Bij deze mooie nieuwbouw woning wilde de opdrachtgever graag dat de tuin een aanvulling op het huis zou zijn en is er aandachtig naar diverse ontwerpen gekeken. Uiteindelijk is er gekozen voor de onderstaande afbeelding. De basis vormde een grote houten vlonder van bangkirai aan de waterzijde, gecombineerd met een verlaagd gedeelte over de resterende breedte van de tuin voor de boot aan te meren. Tevens is er een zitgedeelte bij gemaakt en twee trappen om het lager gelegen gedeelte goed toegankelijk te krijgen.

Voor de verharding is uiteindelijk gekozen voor de MBI Geosenza Puro Nero wat de tuin een rustieke strakke uitstraling geeft en door het gebruik van twee verschillende maten voor zowel het terras als de oprit komt er een mooie contrasterende werking in de tuin. Bij de oprit hebben wij tevens menggranulaat onder het zandbed aangebracht voor een nog betere ondergrond tegen verzakking van de oprit.

Bij het terras tegen de woning  hebben wij in het verlengde van de huiskamer een pad gemaakt van Arctic Grey Split (Icy Blue), gecombineerd met diverse beplanting en vier trompetbomen (Catalpa bignonioides), die een prachtig diepte effect geeft aan de tuin gezien vanuit de woning. De rest van de tuin is voorzien van graszoden en een paar borders met diverse soorten beplanting.

Voor de tuinafscheidingen zijn er gekozen voor hardhouten bangkirai rechtschermen van 180×180, horizontaal geplaatst om de lengte van de tuin te accentueren. Tussen deze schermen zijn hardhouten draadschermen aangebracht voor de  hedera en clematis beplanting. Hierdoor komt er een mooie groene breek tussen de schermen voorzien van diverse bloemen. Het laatste deel van de tuinafscheiding is op maat gemaakt uit gegalvaniseerde gaasschermen voorzien van een hardhouten ligger voor afwerking. De erfafscheiding van klimop (Hedera hibernica) zorgt in deze tuin voor een rustige en wintergroene achtergrond.

Het resultaat is een prachtige tuin die goed in balans is met de gekozen materialen, en met een zeer tevreden eigenaar.