Aanleg voortuinen, De Rijp

Wij kregen van twee buren een aanvraag voor het renoveren van beide voortuin en de gezamenlijke oprit.  Voor beide voortuinen hebben wij siertegels gecoat geadviseerd, deze zijn zeer vriendelijk in onderhoud en kunnen een zeer lichte kleur hebben vanwege de beschermende coat laag op de tegels.

In het ontwerp is er voor gekozen om twee blok vormen in een donkere kleur aan te brengen als contrastwerking met de lichtere tegels. Tevens hebben wij de opstap bij de entree voorzien van de donkere tegels, en deze zijn vastgelijmd op de oude opstap.

De borders zijn verhoogd met blokjesbanden, om een betere erfgrens te accentueren en de bestrating schooner te houden bij zware regenval.

Voor de gezamelijke oprit is er gekozen voor een 30x60cm tegel van RedSun, de Ageton Mount Everest. Gezien het formaat van deze tegel en de manier van het verwerken lijkt de oprit optisch een stuk breeder, en door de antraciet kleur een strakke maar neutrale uitstraling. In het midden van de oprit zijn twee traanplaten aangebracht als contrastering met de tegels, en om een andere uitstraling aan het geheel te geven.

Bij de andere voortuin is er gekozen voor een grijs gekleurde siertegel van Gardenlux, de Dartmoor Paving in het formaat 60x60cm, die tevens voorzien is van een beschermende coat laag, waardoor deze gemakkelijk te onderhouden is.