Aanleg tuin, Wormer

Bij deze prachtige nieuwe woning wilde de bewoners een tuin die goed bij het huis zou passen en tuin die goed toegankelijk was voor de diverse gewenste doeleinden. Ik de bouw periode was er al ruim 2500m3 aan grond en zand opgebracht en aan ons de taak om de bovenlaag te voorzien van de benodigde verhardingen.

In het ontwerp hebben wij voorgesteld om de entree van het huis te voorzien van split gezien de grote oppervlakte en om dit te voorzien van een cirkel in het midden als rotonde. Door het aanbrengen van deze cirkel is de bedoeling dat er meer routing is voor de diverse auto’s. Voor het split is er gekozen voor de basalt split zwart in het formaat 16-32mm, waardoor de voortuin een stoerdere uitstraling krijgt.

Tevens hebben wij een groot gedeelte voorzien van splitplaten, waardoor het split vast komt te liggen en het nog beter begaanbaar is voor de diverse voertuigen. Doordat de tuin moeilijk te bereiken was hebben wij al het materiaal in big-bigs aangevoerd met een shovel en opgebracht met behulp van onze kleine shovel en minikraan. Om de splitplaten niet te beschadigen met onze machines is er gekozen om het split van achter naar voor aan te brengen om er zeker van te zijn een goed resultaat te bereiken.

Naast het split hebben een pad van gebakken waalformaat aangebracht in een natuurlijk vorm, waardoor er een goede doorgang is naar de achterkant van de tuin met eventuele containers of andere objecten. Aan de achterzijde van de woning is gekozen voor dezelfde stenen om de tuin niet te druk te maken. Gezien de grote oppervlakte van de achtertuin is er een gedeelte voorzien van split, en hebben wij een cirkel aangebracht om het patroon te breken.

De tuin heeft een landelijke uitstraling gekregen, die goed bij deze woning past, en is toch redelijk onderhoudsvriendelijk is gezien het oppervlakte.