Renovatie achtertuin, Zaandam

De tuin was dusdanig verouderd en ontoegankelijk geworden dat de opdrachtgever de achtertuin grondig wilde aanpakken om meer van het uitzicht te kunnen genieten, en minder werk aan de tuin te hebben.

Wij hebben de complete tuin leeg geruimd en een hoeveelheid zand opgebracht om de gehele verharding op één niveau te krijgen. Voor de verharding was er gekozen voor de Gallia XL Massilia van Gardenlux, in het formaat 60x60x4cm. De Gallia XL tegel is herkenbaar aan zijn rustieke, licht golvende leisteenstructuur deklaag, die zeer onderhoudsvriendelijk is dankzij de coating.

Aan de waterzijde hebben wij de aanwezige vlonder omhoog gehaald en een plantenbak gemaakt van hardhouten vlonderplanken. Tevens hebben wij de huidige tuinverlichting opnieuw aangebracht op verschillende plekken in de tuin.

Door de gedane wijzigingen heeft de opdrachtgever zijn beoogde wensen gerealiseerd en een onderhoudsvriendelijke tuin gekregen waar genoten kan worden van het mooie uitzicht wat de tuin nu biedt.