Renovatie Tuin, Markenbinnen

Deze tuin was dusdanig verouderd en onbegaanbaar geworden dat de opdrachtgever de volledige tuin wilde ruimen. Met behulp van onze vrachtwagen met knijper en onze minikraan is de tuin bijna volledig leeg geruimd.

Nadat de tuin volledig leeg was zijn wij begonnen met het opbrengen van de benodigde hoeveelheid zand die vervolgens laag voor laag verdicht is om een beter resultaat te genereren voor de tegels. Voor de verharding is er gekozen voor de MBI Geocolor+ 60x60x6cm Solid Black, een tegel die voorzien is van een hoogwaardige toplaag met uitgewassen nabewerking, die de tegel een trendy uitstraling geeft. Tevens is deze tegel maat- en slijtvast en kleurecht.

De opdrachtgever wilde bij grote hoeveelheid verharding een groene natuurlijke afscheiding, maar toch een robuuste afscheiding die privacy geeft. Daarom is er gekozen voor een kant & klaar hedera haag van Mobilane, die aan al de gestelde eisen voldoet. Wij hebben deze haag elementen aangebracht middels hardhouten palen, aangezien deze binnen een korte periode begroeid raken met hedera.

De Voortuin is voorzien van ardenner split grijs 8-16mm, gecombineerd met een gebakken waalformaat pad die mooi bij het landelijke huis passen. De erfgrens van de tuin is geaccentueerd met blockstones antraciet die de tuin een nog robustere uitstraling geven. Voorlopig kan deze tuin er weer tegen aan, en heeft de opdrachtgever een stuk minder werk aan de tuin.