Tuinafscheidingen

[vertical_separator]

Een schutting bepaald het beeld van uw tuin, de manieren om uw tuin te omheinen zijn bijna eindeloos. Een schutting staat garant voor privacy in uw tuin en is in veel verschillende varianten en soorten verkrijgbaar. Bij Jansen Hoveniers kunt u kiezen uit vele soorten en betaalbare schuttingen.

Bij de aanschaf van een schutting zijn eigenschappen zoals kwaliteit en levensduur van het gebruikte materiaal van essentieel belang. Naast houten schuttingen zijn er tegenwoordig meer oplossingen te bedenken voor een tuinafscheiding zoals o.a. schanskorven, natuurlijke schuttingen en design schuttingen van cortenstaal. Maar ook voor een robuuste beton schutting met motief, of een solide combinatie van beton en hout.

Wij van Jansen Hoveniers leveren kwalitatieve hoogwaardige materialen en plaatst deze vakkundig wijze zodat u er jarenlang plezier van heeft. Alle benodigde kennis, ervaring en gereedschap om een solide schutting waterpas te plaatsen hebben wij in huis.

Wilt u een nieuwe schutting plaatsen? Voor een vrijblijvend advies en offerte neemt u dan contact met ons op of vult u het contactformulier in. Bekijk een aantal gerealiseerde tuinafscheidingen bij ons projecten overzicht.

[vertical_separator]

Hardhout

De meeste gehanteerde tuinafscheiding is een afscheiding van hardhout schermen. Bij een tuinafscheiding van hardhout maken wij de afscheiding met een hardhouten schutting van 180x180cm (dit is de standaard maat) voorzien van hardhouten palen 7×7 cm dik geschaafd (glad).

Hardhout is populair, omdat het goed bestand is tegen schimmels en insectenaanslagen. Tevens geldt voor hardhout een duurzaamheidsklasse klasse 2, dit betekent respectievelijk dat het kernhout nog goed is na meer dan 15-25 jaar in contact met de grond.

Mede door het gebruik van een hardhouten grondplank aan de onderzijde van de schutting en een eventuele hardhouten regel aan de bovenzijde van de schutting wordt er enorm veel sterkte gecreëerd in de constructie, waardoor de hardhouten tuinafscheiding één van de sterkste en duurzaamste afscheiding is die er bestaat.

Bekijk een aantal voorbeelden van hardhouten tuinschermen door Jansen Hoveniers geplaatst in onze fotogalerij.

2014-01-01-tuinafscheiding-570x280-hardhout[vertical_separator]

Geïmpregneerd

Voor mensen die hardhout te duur of niet mooi van kleur vinden wordt er vaak gekozen voor geïmpregneerde tuinschermen. Deze schermen zijn meestal van vuren of grenen hout, en hebben een lagere duurzaamheidsklasse dan hardhout.

Bij het plaatsen van geïmpregneerde tuinschermen hanteren wij altijd hardhoutenpalen, of betonpalen (zie beton/hout), aangezien een geïmpregneerde paal altijd een zeer beperkte levensduur heeft en bijna altijd de reden is dat een afscheiding na een aantal jaren een storm niet overleeft en omwaaid.

Een groot voordeel van geïmpregneerde tuinschermen is dat er een zeer groot assortiment te verkrijgen is in meerdere prijsstellingen, en voor mensen die extra prioriteit stellen aan privacy zijn hier ook schermen in te verkrijgen van 200cm hoog, of voorzien van extra planken voor minder doorkijk.

Bekijk een aantal voorbeelden van geïmpregneerde tuinschermen door Jansen Hoveniers geplaatst in onze fotogalerij.

[vertical_separator]

Beton / hout

Voor mensen die de afscheiding graag een robuuste uitstraling willen geven wordt er steeds meer gekozen voor betonpalen in combinatie met tuinschermen van geïmpregneerd hout of hardhout. Een tuinafscheiding van hout-beton staat garant voor een strakke erfafscheiding met een lange levensduur.

Omdat de tuinschermen boven de betonplaten geplaatst worden is er geen grondcontact van de schermen met de grond, waardoor er een langere levensduur ontstaat. Tevens is het mogelijk om de afscheiding te voorzien van beton onderplaten met een motief. Hier zijn ook speciale tuinschermen voor te verkrijgen.

[vertical_separator]

Gaasschermen / hederaschermen

Voor mensen die robuuste afscheiding willen hebben maken wij veel gebruik van gegalvaniseerde gaasschermen. Deze schermen zijn makkelijk te hanteren en aan te passen naar elke gewenste maatvoering.

Naast het feit dat een gaasscherm één van de meest budget vriendelijke oplossingen is voor een afscheiding, is het ook ideaal voor het laten groeien van klimplanten waardoor er een groene afscheiding onstaat. Vaak worden hier hedera planten voor gebruikt, maar er zijn natuurlijk ook andere klimplanten voor geschikt, of een combinatie hiervan.

Voor mensen die direct een groene afscheiding willen, maken wij gebruik van de kant & klare hagen van Mobilane. De Kant & Klaar Haag is een voorgekweekte haag die onmiddellijk op natuurlijke wijze privacy geeft en is verkrijgbaar in diverse formaten en soorten. Ook is het mogelijk om deze kant & klaar schermen te verwerken in een afscheiding van een ander materiaal (hout, beton, schanskorven of cortenstaal).

Wij zijn een gespecialiseerd verkooppunt van de Mobilane producten en hebben een geruime ervaring met het verweken van deze materialen.

2014-01-01-tuinafscheiding-570x280-hederascherm[vertical_separator]

Quickhedge

Voor mensen die een mooie natuurlijke haag ambiëren, maar die niet het geduld hebben om deze te laten groeien uit lossen planten, dan is een Quickhedge haag de ideale oplossing. De Quickhedge haag elementen zijn met veel zorg gekweekt en garanderen een volwaardige natuurlijke afscheiding die direct privacy bied.

De Quickhedge haag elementen zijn in speciale bakken gekweekt, waardoor deze elementen het gehele jaar de planten zijn. De elementen zijn 100cm lang, en hoogte variërend van 175 tot 200cm hoog. Er zijn tientallen soorten leverbaar waaronder Fagus, Carpinus, Taxus en Thuja.

2014-01-01-tuinafscheiding-570x280-quickhedge[vertical_separator]

Schanskorven

Schanskorven worden momenteel steeds meer toegepast als erfafscheiding of als een losstaand decoratief object zoals een zitbank of muurhaard. Een schanskorf is een metalen gaasnet dat wordt gevuld met steenachtige materialen. Een gaasnet is meestal gemaakt uit verzinkt of roestvast staal.

Een schanskorf is zeer duurzaam en de gebruikte materialen zijn bijna onverslijtbaar. Tevens is het mogelijk om een korf op elke gewenste maatvoering te laten maken.

Het geeft de tuinafscheiding een natuurlijk uiterlijk, en is zeer de onderhoudsvriendelijkheid wegens een beperkte gevoeligheid voor vervuiling. Er is een groot assortiment aan keien, of soms zelf grind/split voor de gewenste uitstraling. Sommige materialen bieden zelfs een goede geluidsisolatie.

2014-01-01-tuinafscheiding-570x280-schanskorf[vertical_separator]

Cortenstaal

Het tuinafscheiding van cortenstaal is veel meer dan een oersolide stalen wand die staat als een huis. Een cortenstaal scherm kan naar eigen inzicht uw terras of tuin een extra dimensie verlenen.

Het unieke van cortenstaal t.o.v. normaal staal is dat het geen oppervlakte behandeling nodig heeft om corrosievast te worden. Er ontstaat weliswaar een laag roest maar onder de juiste omstandigheden roest het materiaal niet verder zoals bij gewoon onbeschermd staal. Dat laagje roest geeft de kleur aan het materiaal. Het begint met blank staal en afhankelijk van de luchtvochtigheid duurt het enkele weken tot jaren totdat zich rondom een egale roodbruine roestlaag heeft afgezet. Die oranje roestkleur is echter niet definitief. Constructies die tientallen jaren buiten staan verkleuren langzamerhand van oranje via roodbruin naar bruin.

Naar wens kunnen de cortenstaal wandpanelen met uitgesneden motieven – standaard of naar uw eigen tekening – worden geleverd, om de tuinafscheiding tot een gepersonaliseerd artistiek decor te verheffen.

2014-01-01-tuinafscheiding-570x280-cortenstaal[vertical_separator]

Tuinafscheiding maatwerk

Soms biedt een standaard materiaal niet het gewenste resultaat voor een tuinafscheiding en dan kunnen wij een maatwerk tuinafscheiding maken. Of het nu een aparte hoogte is, of de tussenruimte van de planken en het houtsoort hiervan, wij kunnen elke gewenste afscheiding realiseren.

Ook is het mogelijk om één van de bovengenoemde tuinafscheidingen te combineren, om een contrasteringen te generen in de erfafscheiding.

2014-01-01-tuinafscheiding-570x280-maatwerk[vertical_separator]

Tuindeuren (poorten)

In veel gevallen is een schuttingdeur of tuinpoort absoluut wenselijk. Het houdt ongenode gasten uit uw tuin en dus ook uit uw huis. Veel schuttingdeuren zijn passend bij standaard schuttingen zodat u gegarandeerd een stijlvol geheel krijgt.

Wij hanteren zelf veel de tuindeuren voorzien van een stalen frame, deze creeren een robuuste doorgang met een mogelijkheid voor een goede afsluiting van de tuin. De bevestiging van deze poort zit aan het ijzeren frame waardoor er geen doorzakking mogelijk is. Met de verstelbare hengen kunt u deze tuindeur altijd eenvoudig bijstellen.

Met bijpassend degelijk hang- en sluitwerk sluit u de tuin veilig af. Wij gebruiken altijd hang- en sluitwerk wat gemaakt van is van RVS.

2014-01-01-tuinafscheiding-570x280-poorten[vertical_separator]