Renovatie achtertuin, Assendelft

De bewoners hadden onlangs deze woning gekocht en wilde graag de ruimte in de tuin beter benutten. De gehele tuin bestond uit gazon en de vraag was of wij daar een groot terras konden maken. Het probleem van deze woning was echter dat de tuin moeilijk te bereiken was, aangezien de tuin omringd was door water, en er geen direct toegang naar de tuin was.

Voor deze tuin moesten wij een oplossing bedenken om deze renovatie zo efficiënt mogelijk te realiseren. Gezien de omvang van het terras was door de woning heen met de materialen geen reële optie en over het water was ook lastig gezien het jaargetijde. Wij kwamen al snel met de optie van een torenkraan, wij hebben hier de nodige ervaring mee, en het werkt snel en efficiënt.

Als eerste is onze minigraver over de woning geplaatst en werd er een begin gemaakt met het verwijderen van de toplaag van het gazon. In de tussentijd werden de pakken met tegels aanleverd door onze vrachtwagen en over de woning gehesen met de torenkraan. Voordeel was dat we de pakken met tegels dicht bij het werk konden plaatsen, en zo garanderen dat de tegels niet onnodig dubbel verplaatst zouden worden.

Vervolgens werd het vrijkomend grond met de minigraver in een containerbak geplaatst, en over de woning gehesen, en afgevoerd via onze vrachtwagen. Vervolgens zijn de eerste big bags met zand over de woning gehesen en die werden boven het werk stuk gesneden. Door het gebruik maken van een torenkraan, konden wij binnen een ochtend de grondwerkzaamheden uitvoeren en alle benodigde materialen in de tuin plaatsen.

Vervolgens konden wij met behulp van een speciale klem de tegels aanbrengen. Voor het terras was er gekozen voor de Strahlton Matterhorn in het formaat 60x60cm van RedSun. Dit is een grijs/zwarte gemêleerde tegel die prachtig bij de woning staat.

Zo hebben wij dit project snel en goed kunnen afronden, en de bewoners minimaal overlast bezorgt, en de mogelijkheid gegeven om heerlijk te kunnen genieten van hun tuin en terras.