Renovatie achtertuin, Amsterdam Zuidoost

De bewoner van deze woning in Amsterdam Zuidoost wilde een zeer onderhoudsvriendelijke tuin met een prominente vijver voorzien van verschillende hoogtes. Gezien de lastige toegankelijkheid van de tuin was het leeg ruimen van de tuin een lastig karwei, maar toen dit eenmaal voltooid was kon er een begin gemaakt worden met het aanbrengen van de verharding.

Voor de verharding was er gekozen voor een leisteen tegel van Jardeno, een prachtige zwarte natuursteen tegel waarvan elke tegel een ander natuurlijk reliëf heeft, waardoor dit een mooie uitstraling geeft aan een groter oppervlakte.

Aangezien de woning een stuk hoger ligt dan het aangrenzende meertje hebben wij er voor gekozen om aan de achterzijde van de tuin een trap te creëren waar de waterbakken aan beide zijde gelijk zijn met de afstappen. De waterbakken zijn gemaakt van een hardhouten fundatie, om een jarenlange levensduur te genereren. De bakken zijn rondom afgewerkt met lineablocken van beton om meer eenheid aan de waterbakken te geven. De waterbakken zijn voorzien van epdm folie en op maat gemaakte watervallen.

Voor de verouderde tuinafscheiding hebben wij een gaasscherm aangebracht voorzien van hedera planten, om een mooie groene afscheiding te creëren wat een mooi contrast geeft met de leisteen tegels. Door de renovatie kan deze tuin er weer jaren tegen aan, en hebben de bewoners een tuin met minimaal onderhoud.