Renovatie voor- en achtertuin, Krommenie

De klant wilde graag de voor- en achtertuin volledig vernieuwen en vroeg ons om advies. De tuin was slecht begaanbaar en ze wilden meer ruimte creëren. Tevens moest de verouderde afscheiding vernieuwd worden, en daar wilde ze graag iets aparts voor terug.

Omdat de verharding een groot deel van de tuin zou bedekken hebben we ervoor gekozen om een tegel te combineren met een gebakken waalformaat, om zo het oppervlakte te breken. Voor de verharding is er gekozen voor een gecoate tegel van Gardenlux, de Dartmoor Paving Portland Antraciet in het formaat 60×60 centimeter, een zeer onderhoudsvriendelijke tegel gecombineerd met een brons genuanceerde klinker die qua kleur prachtig overeenkomt met de muurstenen.

De tegels hebben we aangebracht in blokken van 4 stuks, doorbroken met een dubbele rij waalformaten. Dit zelfde patroon is gebruikt voor de voortuin, om een eenheid te creëren.

Voor de tuinafscheiding is gebruik gemaakt van cortenstaal schermen gecombineerd met hardhouten palen. Deze combinatie geeft de tuin een unieke uitstraling, iets was de klant graag wilde realiseren. Twee schermen zijn voorzien van een getekende boom, die uit de schermen gesneden zijn.

Het resultaat is een overzichtelijke tuin met goede toegankelijkheid en unieke elementen die zeer onderhouds-vriendelijk zijn.