Renovatie achtertuin, Wormer

De bewoners wilde graag van de saaie grijze betontegels af die al heel lang in de achtertuin lagen. De wens was een gele tegel te gebruiken die gemakkelijk te onderhouden zou zijn en gezien de leeftijd van de bewoners moest de tuin een stuk onderhoudsarmer worden.

Uiteindelijk is er voor gekozen om de tuin grotendeels te verharden met siertegels van Gardenlux, de Rocktiles Daciet in het formaat 50x50cm. Deze tegel is door zijn gecoat toplaag zeer makkelijk te onderhouden en gaat daardoor jarenlang mee. De kleur Daciet is een beige kleur die de tuin een warmere uitstraling geeft.

De borders voor de beplanting zijn verhoogd met zwarte muurelementen, die een prachtige kleur combinatie creëert met de beige siertegels. Voor de muurelementen is er gekozen voor de Gardenlux Graniblock Antraciet, dit is een robuuste muursteen met een natuurlijke granulaten deklaag die in de zijkanten verwerkt zit. Dit geeft  de borders aan beide kanten een strakke uitstraling, en is de beplanting beter te onderhouden. Tevens hebben wij een afstap gemaakt in de verharding met de Graniblocken.

De bewoners hebben nu een tuin die zeer gemakkelijk is in het onderhoud, en een stuk vriendelijker oogt door de beige siertegels.