Renovatie achtertuin, Krommenie

De klant wilde graag de ouderwetse tuin flink ophogen en iets anders indelen met nieuwe materialen. Aangezien de tuin was meer dan 200m2 groot was en zeer lastig te bereiken door een smalle steeg. Hierdoor hebben wij voorgesteld om de werkzaamheden met hulp van een Torenkraan uit te voeren, dit zou de periode van het project aanzienlijk verkorten en voor minder overlast zorgen.

Wij zijn begonnen met transporten van een minigraver en een stobbefrees en begonnen met het ruimen van de tuin. Aangezien er een paar grote stronken aanwezig waren, en nog een boom konden wij op deze manier compleet verwijderen. Nadat de complete tuin was leeg geruimd hebben wij een grote hoeveelheid zand en grond in big-bags getransporteerd naar de tuin en uiteindelijk alle benodigde materialen in de tuin kunnen plaatsen. Door het gebruik maken van een torenkraan en goede voorbereiding konden wij dit allemaal in een dag realiseren.

De klant wilde de tuin graag een landelijke uitstraling geven, ook omdat er een groot gedeelte van de tuin voor de aanwezige kippen bestemd was. Gekozen was er voor een gebakken waalformaat, deze klinker geeft de tuin de gewenste uitstraling. Bij het terras hebben wij enkele tegels aangebracht, de MBI GeoSenza Puro Grigio Nero in het formaat 60x60cm, om het terras optisch groter te maken.

Aan de waterzijde hebben wij over de hele breedte van de tuin een hardhouten vlonder gemaakt, om de gelegenheid te geven om heerlijk te kunnen zitten in de luwte aan de waterkant. Tevens geeft dit de tuin een nog natuurlijkere uitstraling, en past het mooi bij de gekozen klinkers. Tevens hebben wij het gazon vernieuwd met nieuwe graszoden, en diverse beplanting verzorgd om de tuin weer meer kleur te geven.

De klant is zeer tevreden met het geleverde resultaat, en heeft de geambieerde tuin gekregen in een relatief kort tijdbestek. De tuin is ruimtelijker, oogt groter, en is makkelijker te onderhouden, en het biedt de aanwezige kippen de ruimte om te scharrelen.