Renovatie achtertuin, Uitgeest

De bewoners wilde zo graag de achtertuin renoveren dat ze zelf al een begin hadden gemaakt met het leegruimen van de tuin. In het ontwerp wat wij gemaakt hebben, is er erg rekening gehouden met de zichtlijn vanuit de woning en daar is de basis van de tuin op gecreëerd.

Aangezien er een groot gedeelte van de tuin verhard zou worden, hebben wij in het ontwerp gekozen voor meerdere materialen. Als basis verharding is er gekozen voor een graniet tegel van Jardeno, in het formaat van 60×60 centimeter. Deze natuursteen tegel heeft een rustieke uitstraling en geeft de terrassen een milde uitstraling. Voor de contrastering hebben wij naast het gazon twee paden van gebakken waalf0rmaat aangebracht, in de kleur antraciet, die mooi afsteekt bij de gekozen tegels.

Langs de verharding hebben wij twee lange verhoogde plantenbakken gemaakt om meer diepte in de tuin te generen en om de toekomstige beplanting beter te kunnen presenteren. Aan de buitenzijde van de tuin hebben wij langs de plantenbakken ardenner split aangebracht. Mede door de natuurlijke tinten laat het ardenner split zich goed combineren met natuursteen tegels.

Om toch nog meer kleur in de tuin te brengen hebben wij een klein gazon aangebracht in het midden van de tuin, en aan de buitenzijde een gaasscherm om een extra groene afscheiding te creëren.

Door de renovatie van de achtertuin heeft de tevreden opdrachtgever een zeer ruimtelijke tuin gekregen met meerdere zitgedeeltes, en een tuin de relatief weinig onderhoud vergt.