Renovatie achtertuin, Zaandam

In deze relatieve kleine tuin wilde de bewoners de tuin compleet vernieuwen. De wens was om de vlonder aan de waterzijde te verplaatsen en de tuin te voorzien van een nieuwe beschoeiing. Gezien de ligging van de tuin was dit alleen mogelijk via het water aan de achterzijde.

Met behulp van onze vrachtwagen hebben wij potons kunnen aanbrengen in het water en deze kunnen voorzien van rijplaten. Hierdoor konden wij de achtertuin benaderen met een mobiele kraan en deze compleet leegruimen zonder overlast in de woning. Vervolgens hebben wij de tuin voorzien van een nieuwe beschoeiing en grondkering bestaande uit hardhouten damwand planken. Dit geeft een robuuste oplossing die jaren mee gaat.

Vervolgens hebben wij nieuwe siertegels aangebracht van Gardenlux in het formaat 40×80 centimeter om een diepte effect te creëren.  Deze tegels zijn voorzien van een coating en daardoor zeer onderhoudsarm.

Aan de waterzijde hebben wij de tuin voorzien van een hardhouten vlonder die gedeeltelijk over het water zweeft, en hebben wij aan de achterkant een nieuwe tuinafscheiding gecreëerd die bestaat uit hardhouten rechtschermen en een kant & klaar hedera haag van Mobilane voor privacy.

Door deze complete tuinrenovatie hebben wij de bewoners een mooie nieuwe tuin kunnen geven.