Renovatie achtertuin, Zaandam

De klant wilde graag de saaie tuin veranderen in een chique tuin met weinig onderhoud. In ons voorstel hebben we een combinatie gemaakt met siertegels, kunstgras en een verhoogde plantenbak met een zitgedeelte erin.

Voor de verharding was er gekozen voor een gecoate siertegel van Gardenlux, de Dartmoor Paving Portland Antraciet in het formaat 40×80 centimeter. Door deze maatvoering in horizontale en verticale richting te leggen geeft dit al een mooie contrastering in de verharding. Door de coating is deze zeer onderhoudsvriendelijk.

Om de tuin niet te donker te maken hebben we een groot stuk kunstgras aangebracht van Jardeno. Het kunstgras geeft de tuin kleur en zorgt dat de kleur van de tegels er beter uit komen. Tevens zorgt het kunstgras voor een betere afvoer van het regenwater aangezien de tegels waterafstotend zijn.

Aan de zijkant van de tuin hebben we een mooie verhoogde plantenbak aangebracht van Rockline Walling Antraciet muurelementen van Gardenlux. Door de verhoging van de planten komen deze nog beter tot hun recht. Ook hebben we een ruim zitgedeelte gemaakt van hardhouten vlonderplanken in de border om leuke zitplek te creëren tussen de planten.

De klant is meer dan gelukking met het behaalde resultaat en heeft een heerlijke tuin die weinig onderhoud vergt.