Bodemverbeteraars

Kalk

Kalk kan voor meerdere aspecten in de tuin gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor een betere ontwikkeling van planten en het gazon. Kalk verbeterd de bodemstructuur en gaat verzuring van de grond tegen. Daarnaast gaat kalk mosvorming tegen. Kalk is rijk aan magnesium voor een mooie, frisgroene kleur van bladeren en gras.

Kalk wordt snel opgenomen door de grond, hierdoor werkt kalk snel en effectief.

Kalk kan zowel in het voorjaar als in het najaar gebruikt worden. In het voorjaar direct na de eventuele vorstperiode. In het najaar in september/ oktober.

Gebruiksaanwijzing kalk

 • Strooi kalk gelijkmatig over het gazon, de grond in een siertuin of moestuin. Hark de kalk in de tuin daarna door de bovenlaag van de grond.
 • Bij het gazon de kalk uiteraard gewoon laten liggen. Niet door de bovenlaag heen harken!
 • Geef hierna water zodat de kalk direct opgenomen wordt door de grond.

Samenstelling

GEKORRELDE KALKMESTSTOF – Magnesiumcalciumcarbonaat

Neutraliserende waarde 50

Calciumoxide (CaO) totaal, oplosbaar in mineraal zuur 30 %

Magnesiumoxide (MgO) totaal, oplosbaar in mineraal zuur 15 %

Verkrijgbaar in zakken van 10kg en 20kg

Turfstrooisel

Turfstrooisel wordt van oudsher al gebruikt om beplanting en bloembollen te beschermen tegen de vorst. Door de lage zuurgraad is turfstrooisel daarnaast goed te gebruiken voor Heide, Rhododendrons, Hortensia’s en andere zuur minnende planten.

Turfstrooisel bevat geen voeding, bij de aanplant van zuur minnende beplanting kunt u daarom beter tuinturf gebruiken. Hier zit wel voeding bij gevoegd.

Gebruiksaanwijzing turfstrooisel

 • Strooi elk jaar ongeveer 5cm turfstrooisel rondom de planten over de bloembollen.
 • Eventueel kunt u turfstrooisel door de bovenlaag van de grond harken.

Samenstelling

Pokon Turfstrooisel is een organisch bodemverbeterend middel dat uitermate geschikt is voor het beschermen van tuinplanten en bloembollen tegen vorst. Turfstrooisel is een maagdelijk natuurproduct uit de bovenste veenlagen. Het is dus 100% organisch. De lichtbruine kleur geeft aan dat het veen slechts weinig verteerd is. Het heeft een lage PH (zuurgraad) en een hoog wateropnemend vermogen.

Verkrijgbaar in zakken van 40L, 70L en 150L.

Tuinturf

Tuinturf is geschikt voor het verbeteren van de grond in de tuin. Ook tuinturf heeft een lage zuurgraad en is daarom geschikt voor het gebruiken bij Heide, Rhodo’s, Hortensia’s en andere zuur minnende beplanting. Door het gebruik van tuinturf wordt de grond luchtiger en verhoogt u het organische stofgehalte van de tuin.

Gebruiksaanwijzing tuinturf

 • Strooi elk jaar ongeveer 5cm turfstrooisel rondom de planten.
 • Bedek de border elk jaar met een laagje tuinturf door dit door de bovenlaag van de grond te harken.

Samenstelling

Pokon Tuinturf is een product waarmee je de structuur van de grond in je border kunt verbeteren. Door het hoge gehalte aan organische stof wordt de grond luchtiger, waardoor water beter wordt vastgehouden en een luchtige structuur ontstaat. Tuinturf, ook wel doorvroren zwartveen genoemd, is een zuiver natuurproduct uit de diepste veenlagen. Het is dus 100% organisch.

Verkrijgbaar in zakken van 40L

Siertuincompost

Siertuincompost is zowel te gebruiken in borders als het gazon of de moestuin. Siertuincompost is gemaakt om de bodem te verbeteren en te verrijken. Tevens bevat siertuincompost ook voeding. Siertuincompost is samengesteld uit een organisch bodemverbeterende samenstelling (tuinturf, gecomposteerde naaldhoutschors en organische meststoffen).

Gebruiksaanwijzing siertuincompost

 • Kan zowel gebruikt worden bij de aanleg van een gazon, door te harken door de bovenlaag van de grond als in het najaar het gazon te beschermen tegen de vorst. Siertuincompost kan dan over het gazon verspreidt worden.
 • Bij het herstellen van kale plekken in het gazon, wat siertuincompost mengen met graszaad en licht inharken op de kale plekken.
 • Bij de aanleg van een siertuin, mengen door de bovenlaag van de grond, uitstrooien en licht inharken.
 • Kan tevens gebruikt worden voor het beschermen van bloembollen in de winter.
 • Bij Rozen rond de stam strooien.
 • Bij het inplanten van bomen en struiken door de grond van het plantgat mengen.

Samenstelling

Pokon Siertuincompost is een mengsel van onder andere tuinturf, naaldhoutschors en organische meststoffen. De compost is 100% organisch, waardoor de grond luchtig is en water beter wordt vastgehouden. Ideaal om de structuur van de grond in uw border te verbeteren! Toegevoegde meststof NPK 10-4-6.

Verkrijgbaar in zakken van 40L.