Renovatie voor- en achtertuin, Krommenie

De klant wilde graag de voor- en achtertuin een frisse uitstraling geven. De wens was om het de tuin een vernieuwde uitstraling te geven aangezien de vorige bewoners de tuin hadden aangelegd. De bewoners wilde met beperkte middelen de tuin eigen maken.

De natuursteen tegels die reeds aanwezig waren bij de woning hebben wij verplaatst naar de achterzijde van de tuin. Voor het nieuwe terras is er gekozen voor de Jardeno Nature Slate, dit is een zwarte leisteen in het formaat 60×60 centimeter. Het gehele terras is iets verhoogd, om het nog beter toch zijn recht te komen.

Het gras is vervangen voor arctic grey split, gecombineerd met de zwarte leisteen tegel, maar dan in het formaat 80×80 centimeter. Dit geeft de tuin een heldere uitstraling met weinig onderhoud en het laat de vlonder er beter uitkomen.

Tegen de tuinafscheiding is een verhoogde border gemaakt die bestaat uit muurelementen van MBI, de Splitblok Noors Grijs in het formaat 29x9x9cm. Deze heeft een prominente plek in de tuin en past mooi bij het gekozen split. Tevens zorgt het voor een contrast met de leisteen tegels.

De voortuin was erg verouderd en verzakt. De wens was om met weinig middelen deze te vernieuwen, daardoor hebben  wij gekozen voor een oplossing met split, voorzien van gecoate tegels van Gardenlux, de Dartmoor Paving Portland Antraciet in het formaat 40×60 naar de entree van de woning. Voor de kleur hebben wij een aantal buxussen ingeplant, deze formen later een mooi blok.

De door de gedane wijzigingen heeft de klant de voor- en achtertuin kunnen vernieuwen met relatief weinig middelen en er een geheel nieuwe uitstraling aan kunnen geven.