Aanleg tuin, Heiloo

De opdrachtgever wilde graag een complete nieuwe tuin voor de prachtige nieuwbouw woning in Heiloo. De opdrachtgever wilde een moderne tuin die bij de woning zou passen en tevens onderhoudsarm zou zijn.

In het tuinontwerp hebben wij geprobeerd een balans te vinden tussen de diverse verhardingsmaterialen en een duidelijk contrast te maken tussen de looppaden en de diverse zitgedeeltes. Als basis verharding is er gekozen voor de MBI GeoSenza Puro Nero tegels in het formaat 30×60 en 60x60cm. De tegel GeoSenza Puro heeft een hoogwaardige kleurechte toplaag en is licht gestraald waardoor er een zeer natuurlijke lichte structuur ontstaat. Door de zeer donkere kleur geeft deze tegel een mooie contrastering ten op zichtte van de lichte muur kleur van het huis.

Rondom de tuin zijn er diverse groene tuinafscheidingen aangebracht om de donkere kleuren van de verhardingen te verzachten, en de tuin een vriendelijker uitstraling te geven. Aan de achterzijde hebben wij een gaasscherm schutting aangebracht die voorzien is van een hardhouten poort met een stalen frame. Tevens hebben wij graszoden aangebracht voor wat kleur in de tuin, en de overige ruimtes voorzien van ardenner split grijs, om de loze ruimtes in de tuin nog onderhouds-vriendelijker te maken.

Door gekozen oplossingen te hanteren heeft de opdrachtgever voor een redelijk beperkt budget een prachtige nieuwe tuin kunnen creëren die aan alle gestelde eisen voldoet.