Renovatie achtertuin, Zaandijk

De tuin was een beetje onlogisch ingedeeld en de bewoners wilde de tuin een moderne uitstraling geven. Gezien de ligging van de tuin aan het water, was de bedoeling om de tuin in twee hoogtes te maken om meer luwte te creëren aan de waterzijde aangezien er vaak veel wind staat.

Een grote uitdaging van deze tuin was de bereikbaarheid, aangezien er geen directe toegang was tot de tuin, die alleen te bereiken is via de woonkamer. Gezien de hoeveelheid materialen die er in deze tuin verwerkt moesten worden hadden wij voorgesteld om deze met een torenkraan in de tuin te plaatsen, waardoor wij ook snel en met minimale overlast de gehele tuin konden leegruimen.

Door het te gebruiken van een torenkraan konden wij in een ochtend de complete tuin leegruimen, en de benodigde materialen snel plaatsen in de tuin. Tevens konden we onze minigraver in de tuin plaatsen om de benodigde hoeveelheid grond snel te verwijderen uit de tuin.

Na de grondwerkzaamheden konden wij een begin maken met het aanbrengen van de hardhouten keerwanden, die voorzien zou worden van bangkirai vlonderplanken om één geheel te creëren met de vlonder aan de waterzijde. Vervolgens hebben wij het bovenste gedeelte van de tuin voorzien van Nature Slate 60x60cm Brasil van Jardeno. Dit is een mooie leisteen tegel die voorzien is van reliëf en verschillende tinten antraciet waardoor het op een groot oppervlakte een mildere uitstraling geeft aan het terras.

De trap naar het lagere gedeelte van de tuin is gemaakt van hardhouten planken om mooi geheel te vormen met de vlonder en de keerwanden. Ook hebben wij de traptrede’s voorzien van verlichting, dat ook bij schemerig weer de trap zichtbaar is. Toen dit afgerond was is het onderste gedeelte van het terras ook voorzien van tegels.

In het onderste terras hebben wij 4 robuuste eiken palen geplaatst, voorzien van ogen waardoor er een doek gespannen kan worden tussen de palen om bij warme dagen schaduw te kunnen creëren. Tevens is het mogelijk om er een hangmat te plaatsen.

Door de gedane werkzaamheden heeft de klant de tuin gekregen die hun ambieerde. Een strakke moderne tuin, met natuurlijke materialen en minimaal onderhoud.