Aanleg tuin, Assendelft

Bij deze nieuwbouw woning wilde de bewoners een tuin met veel ruimte voor groen. Gezien het perceel in een punt liep is er voor gekozen om in het tuinontwerp de zijkant van de woning veelal te voorzien van gras, en om aan de waterkant, gezien de ligging een mooie prominente hardhouten vlonder te maken die omringd zal worden door beplanting.

Aangezien de bouwgrond onbruikbaar was, is er met een mobiele kraan de bovenlaag verwijderd en een nieuwe hoeveelheid zand en grond opgebracht. Tevens is er met de kraan een zitkuil uitgegraven voor de vlonder.

Als basis voor de verharding is er gekozen voor de Jardeno Nature Slate 60x60cm Brasil, een prachtige zwarte leisteen die een mooi contrast genereert met de aanwezige beplanting en gazon. Tevens zorgt dit voor een rustige natuurlijke uitstraling, wat mooi bij de woning past.

Tevens is er aan de achterzijde van de tuin een keerwand van hardhout aangebracht in dezelfde stijl als de vlonder om meer ruimte te creëren, en is er speciaal voor de kinderen een stuk kunstgras aangebracht om heerlijk te kunnen spelen. Aan de zijkant van de woning hebben wij graszoden aangebracht.

Aan de voorzijde van de tuin zijn dezelfde tegels aangebracht als in de achtertuin om hem evenwicht in de tuin te behouden. Voor de oprit hebben wij gebruik gemaakt van de redsun smartton wave 30x60x6cm matterhorn.