Renovatie tuinafscheiding, Alkmaar

De klant wilde graag de coniferenhaag die als tuinafscheiding fungeerde vervangen voor een schutting. De coniferenhaag was dermate groot geworden en onhandelbaar voor de klant. Tevens nam de coniferenhaag veel licht weg uit de tuin.

Nadat wij de coniferen kaal gezaagd hadden, hebben wij het vrijkomend groenmateriaal  ter plaatse versnipperd met onze mobiele versnipperaar. De overgebleven stammen/stronken hebben wij verwijderd met behulp van onze vrachtwagen met kraan.

Gezien het hoogte verschil van de tuin met de straat hebben wij een extra rij met blokjesbanden aangebracht voordat wij begonnen met het aanbrengen van de tuinafscheiding. Voor de schutting was er gekozen voor antraciet gekleurde betonpalen met hardhouten rechtschermen.

Door het combineren van deze materialen geeft de tuinafscheiding een luxe uitstraling. Als break hebben wij 2 gaasschermen aangebracht van 90cm breed, die later voorzien worden van hedera klimplanten, om een groene wand tussen de schermen te krijgen.

Voorlopig heeft de klant geen omkijken meer naar zijn tuinafscheiding, en hebben ze meer licht in hun tuin.