Renovatie achtertuin, Assendelft

De klant wilde graag een tuin met zeer weinig onderhoud en veel ruimte voor een meubelset, maar toch moest de tuin vanuit de woning een mooie aanblik vormen.

Voor de verharding was er gekozen voor Tibet Nature Grey tegels van Jardeno, dit zijn mooie natuursteen tegels van graniet. Deze tegel is bijzonder door de oppervlaktestructuur van de tegels die gevlamd en geborsteld zijn waardoor deze een prachtige uitstraling geeft aan het terras. Door de grijze kleurstelling van deze tegels krijgt de tuin een rustieke uitstraling.  

Aan beide kanten tegen de woning aan hebben wij een verhoogde bak gemaakt van decoratieve elementen van Gardenlux, de Rockline walling is een element met een gekloofde zichtzijde. Deze harde stenen worden aan het eind van het productieproces gespleten, waardoor de beide helften een uniek breukvlak krijgen en de uitstraling van natuursteen heeft.

Voor de contrastering en zichtlijn uit de woning, hebben wij een strook met kunstgras van Jardeno aangebracht tussen de tegels en muurelementen. Dit geeft de tuin net een beetje meer kleur waardoor de verhoogde muurelementen beter tot hun recht komen. De tuin heeft de gewenste uitstraling gekregen en zal door de gekozen materialen lang meegaan.