Renovatie achtertuin, Koog a/d Zaan

De klant wilde graag meer ruimte uit de tuin halen, en de tuin anders indelen. Gezien het budget wilde de klant graag een aantal tegels hergebruiken maar toch het idee hebben dat de volledige tuin vernieuwd zou worden.

Gezien de klant een bepaalde hoeveelheid beplanting wilde behouden hebben in het ontwerp voorgesteld om dit een prominente plek te geven in het midden van de tuin, maar met een beter verbinding tussen de terrassen. Hierdoor is van beide terrassen het groen goed zichtbaar, en de beplanting is aan beide kant toegankelijk om het nog makkelijker te kunnen onderhouden.

Nadat wij de volledige tuin leeg geruimd hadden, zijn we begonnen met het opbrengen van het zand. Voor het terras aan de woningzijde is er gekozen voor de Gardenlux Dartmoor Paving Bridport. Dit is een mooie witte tegel die door de beschermende coat laag zeer onderhouds vriendelijk is.

Voor het terras aan de achterzijde hebben wij de aanwezige tegels hergebruikt, nadat we deze eerst hadden gereinigd. Beide terras hebben we verbonden met een contrasterende kleur, een antraciet betontegel van RedSun. De Ageton Mount Everest in het formaat 30x60cm, die door de verticale ligging optisch extra diepte in de tuin creëert.

Als laatste hebben wij nog diverse beplanting ingezet, inclusief twee catalpa’s, maar er is nog ruimte voor meer beplanting in het binnenvak maar daar wilde de klant even mee wachten. Door gedane wijzigingen in de tuin oogt deze een stuk groter, en is er meer ruimte in de tuin gecreëerd.