Jardeno Natuursteen

Natuursteen is een product dat mooi en exclusief is gevormd door de natuur zelf, geen twee natuurstenen zijn hetzelfde! Jardeno heeft een uitgebreid assortiment natuursteen geselecteerd.

Jarenlang heeft natuursteen voornamelijk bekend gestaan door het “Chineese hardsteen” maar de laatste jaren heeft natuursteen weer meer een luxer en exclusiever karakter gekregen. Tegenwoordig zijn de leisteen en graniet tegels zeer populair door de uitstraling en sfeer die ze in de tuin kunnen creeren met een redelijk vriendelijk prijskaartje.

Bij natursteen heeft iedere tegel zijn eigen kenmerken, eigenschappen en verwerking, waardoor het uniek is in zijn kleurnuancering en structuur. Keuze genoeg met het gebruik van natuursteen in de tuin!

[vertical_separator]

Leisteen

De Jardeno Nature Slate Brasil is een exclusieve leisteen uit Brazilië. Deze natuursteen is levendig door zijn antraciet groene kleurnuance en de gelaagdheid die bij een leisteen hoort. Deze tegel geeft uw terras een stoere robuuste uitstraling.

De Jardeno Nature Slate Brasil blijft in weer en wind de diepe grijs/zwarte kleur behouden, dit in tegenstelling tot sommige andere natuursteensoorten.

De op dikte gekalibreerde tegels zijn eenvoudig te verwerken en is zo als gebruikelijk is bij natuurlijk leisteen iets variabel, maar is gemiddeld 2,5 cm dik. De tegels zijn verkrijgbaar in het formaat 60 x 60 centimeter.

jardenonatuursteen-leisteen

[vertical_separator]

Graniet

De Jardeno Tibet Nature Grey is een prachtige natuursteen tegel die ideaal is voor buiten. Het is het meest voorkomende dieptegesteente binnen onze aardkorst. Het wordt in blokken uit de groeve gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens verwerkt tot tegels.

De Jardeno Tibet Nature Grey graniet blijft zijn kleur behouden en de tegel kenmerkt zich over het algemeen door een bijzonder compacte structuur en door zijn in alle richtingen lopende gespikkelde tekening.

Het oppervlak van de tegels kan op meerdere manieren worden behandeld. Tegenwoordig wordt het vaak gevlamd. Door het branden wordt het graniet tot zeer hoge temperaturen verhit en vervolgens snel afgekoeld. Hierdoor komen minuscule stukjes los, waardoor het oppervlak licht reliëf vertoond, met als bijkomend voordeel dat bij een gebrande en geborstelde bewerking de graniet tegel niet glad is. De Jardeno Tibet Nature Grey is vorstbestendig en leverbaar in het formaat 60 x 60 centimeter.

jardenonatuursteen-graniet

[vertical_separator]

Basalt

De Jardeno Basalt Nature Black is een schitterende natuursteen tegel voor in de tuin. Het basalt is van origine een zeer hard materiaal. Het verkleurt minimaal en het krast nauwelijks. Door de donkere kleur en de sprankel in de structuur van de tegel heeft Basalt Nature Black een erg luxe uitstraling.

De Basalt tegel wordt voornamelijk gemaakt met een gevlamd en geborsteld oppervlak (Nature Black), hier komt de structuur van het materiaal het best tot zijn recht. Daarnaast is er een gezoete afwerking (Satinato Grey), deze is zeer glad afgewerkt. Tevens is er de Basalt Waterjaet Grey tegel, deze is nog dieper van kleur. De Basalt tegels zijn verkrijgbaar in het formaat 60x60x3cm.

jardenonatuursteen-basalt

[vertical_separator]

Chinees hardsteen

De Asian Limestone (Spotted Blue) is voor de tuinbranche verreweg de meeste verkochte natuursteen soort. Door de tijdloze uitstraling en de goede prijs / kwaliteit verhouding is het materiaal uitermate geschikt om als terras tegels te gebruiken. Naast tegels worden er van Chinees hardsteen ook opsluitbanden, traptreden en vijverranden gemaakt.

De laatste jaren is het Chinees hardsteen echter een stuk duurder geworden door het grotendeels sluiten van de steengroeves door de Chinese overheid.

Chinees hardsteen wordt voornamelijk verkocht met een gezoet oppervlak. De tegels hebben dan een donkerblauw uiterlijk. Hou er rekening mee dat Chinees hardsteen met een gezoet oppervlak zeer snel lichter wordt van kleur. Door de hoeveelheid kalk in het materiaal en door toedoen van UV licht en overige weersinvloeden vergrijst de steen. Een voordeel van het Chinees hardsteen is dat het leverbaar is in vele maten en verschillende diktes.

Bij het gebruik maken van Chinees harsteen adviseren wij om dit te combineren met bijvoorbeeld een gebakken klinkers, dit zorgt voor een contrastering in het terras als de tegel verkleurt door het toedoen van UV licht.

jardenonatuursteen-hardsteen

[vertical_separator]